Like ons!
UCI-voorzitter boycot Ronde van Vlaanderen wegens aanwezigheid Armstrong

De Klassiekers

UCI-voorzitter boycot Ronde van Vlaanderen wegens aanwezigheid Armstrong

UCI-voorzitter David Lappartient zal de Ronde van Vlaanderen boycotten vanwege de aanwezigheid van Lance Armstrong. Dat liet de Fransman weten aan Het Nieuwsblad. Lappartient is van mening dat Armstrong nooit meer aanwezig zou moeten zijn bij een koers, omdat hij geen goed voorbeeld is voor de sport.

Armstrong zal spreken op één van de evenementen rondom ‘Vlaanderens mooiste’. Iets wat bij Lappartient in het verkeerde keelgat schoot. ‘Ik begrijp dat hij is uitgenodigd en ik kan zijn paspoort ook niet intrekken. Het zal zeker publiek aantrekken, maar hij is niet het boegbeeld dat we willen hebben voor wielrennen, wat een schone sport moet zijn’, beargumenteert de UCI-voorzitter.

‘Ik weet nog de jaren dat hij luid en duidelijk zei schoon te zijn. Ik geloof hem niet meer. Ik ben niet blij met deze situatie en heb Wouter Vandenhaute (organisator van onder meer de Ronde van Vlaanderen, red.) laten weten niet naar de Ronde te komen. Ik zal een andere klassieker bezoeken, maar ik weet nog niet welke’, besluit Lappartient.

Op 6 februari start de eerste etappe van de Dubai Tour. Bij Zweeler begint dan ook het Wielerjaarspel eerste periode. Je kunt minimaal 750 euro aan prijzen verdienen. De eerste prijs is minimaal 130 euro. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven