Like ons!
Costa laat klassement in grote rondes voor wat het is en richt zich op de klassiekers

De Klassiekers

Costa laat klassement in grote rondes voor wat het is en richt zich op de klassiekers

Voormalig wereldkampioen Rui Costa gaat zich niet meer focussen op klassementen in grote rondes maar verlegt zijn interesse naar de klassiekers. De man die drie keer de Ronde van Zwitserland won en ook al drie etappes in de Tour de France, legde zich de afgelopen jaren toe op de langere beklimmingen maar wil weer terug naar zijn aanpak die hem in 2012, 2013 en 2014 zoveel succes bracht. Dat laat de Portugees optekenen in gesprek met Velonews.

Costa, die donderdag nog tweede werd in de vierde etappe van de Ronde van Oman, laat weten dat er de afgelopen jaren meer in had gezeten. 'De laatste twee, drie jaar heb ik er alles aan gedaan om in goede vorm aan de Tour de France te kunnen beginnen. Dat heeft wat van de scherpte weggenomen die ik daarvoor had. Ik was mezelf aan het verbeteren op de lange klimmen, de echte bergen. Daardoor heb ik wel wat kansen gemist.'

Gevraagd naar de momenten in het seizoen waarop de Portugees dit jaar wil pieken is hij duidelijk. 'Dit jaar ga ik me bezig houden met de andere koersen. Ik focus me op eendagskoersen en de rondes van een week. Ik heb mijn training er op aangepast waardoor ik meer mogelijkheden heb en ook nog meer kracht.' (Foto: Twitter)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven