Like ons!
Van Avermaet waarschuwt voor zijn mogelijke opvolger: 'Gilbert kan Parijs-Roubaix winnen'

De Klassiekers

Van Avermaet waarschuwt voor zijn mogelijke opvolger: 'Gilbert kan Parijs-Roubaix winnen'

Philippe Gilbert maakt er geen geheim van dat hij alle vijf de zogenoemde 'monumenten' wil winnen. De Waal heeft zijn zinnen gezet op Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix. Greg van Avermaet gelooft alvast dat Phil de Franse klassieker kan winnen.

Vorig jaar stond Gilbert niet aan de start in Frankrijk om zich optimaal voor te bereiden op de heuvelklassiekers. Dit jaar keert hij voor de eerste keer sinds 2007 terug in de Hel van het Noorden. Hij moest toen tevreden zijn met de 52ste plaats.

'Ik denk dat hij (Gilbert,red) Roubaix kan winnen', zegt titelverdediger Greg van Avermaet in een gesprek met Cyclingnews'Hij heeft al drie Monumenten gewonnen en zijn techniek is goed. Vroeger richtte hij zich op wedstrijden als de Ronde van Lombardije en Luik-Bastenaken-Luik. Zijn focus is nu veranderd en ligt bij Roubaix', aldus de regerende Olympisch kampioen.

Gilbert reed Roubaix slechts één keer, maar Van Avermaet gelooft dat de ervaring van de 35-jarige Gilbert hem zeker zal helpen. 'Het is zo'n zware wedstrijd die je langzaam doodmaakt. Andere wedstrijden zijn explosiever, maar Roubaix heeft meer een gestaag tempo. Ervaring is zeker een factor. Ik had Roubaix nooit kunnen winnen op mijn 24ste. Leeftijd is ook een factor. Als je kijk naar de vorige winnaars zijn de meeste dertig jaar of ouder. Je hebt de motor nodig om hier te slagen.' 

Van Avermaet twijfelt niet aan de kwaliteiten van Phil. 'Hij heeft al zoveel gewonnen. Hij moet gewoon de kasseien en de belangrijke sectoren kennen. Dat is het belangrijkste', besluit de Belg.

Het Voorjaarsklassiekerspel van Zweeler: Maak kans op 6.500 euro aan prijzen. Klik hier om je meteen te registreren!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven