Like ons!
BMC verwacht geen sprint in de Omloop; Quick-Step hoopt daar met Gaviria nog wel op

De Klassiekers

BMC verwacht geen sprint in de Omloop; Quick-Step hoopt daar met Gaviria nog wel op

Bij BMC gaat men er vanuit dat de Omloop het Nieuwsblad zaterdag niet in een sprint met een grote groep gaat eindigen. Volgens Valerio Piva is de nieuwe finale van de klassieker daar te zwaar voor.

'Wij verkenden het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad al op 19 januari. We reden toen de laatste tachtig kilometer van de wedstrijd met daarin onder andere nog de Haaghoek en de finale van de ‘oude Ronde van Vlaanderen’. Een mooie nieuwe ontknoping van de Omloop. Het parcours van de vroegere openingsklassieker was vlak. Dat is nu wel helemaal anders met de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg in de laatste vijftien kilometer. De betere renners zullen nog meer naar voor komen nu. Ik verwacht zeker geen massasprint op de Halsesteenweg in Meerbeke, waar dit jaar de eindmeet ligt', vertelt Piva aan De Gazet van Antwerpen.

Bij Quick-Step hoopt men logischerwijs wel op een massaspurt, met misschien wel de snelste sprinter ter wereld aan de start met Fernando Gaviria. Maar ook in een zware finale kan de Colombiaan mogelijk mee. Wilfried Peeters van de ploeg spreidt de kansen. 'Wij hebben alvast een ploeg aan de start die in de breedte heel sterk is. Philippe Gilbert won de Omloop al eens in 2006 en 2008. Terpstra finishte in 2015 net na winnaar Ian Stannard en dan hebben we nog onder andere Zdenek Stybar en Fernando Gaviria. Laatstgenoemde debuteert in de Omloop Het Nieuwsblad. De basis is er. Zeker als je tot hiertoe al tien koersen hebt gewonnen.'

Het Voorjaarsklassiekerspel van Zweeler: Maak kans op 6.500 euro aan prijzen. Klik hier om je meteen te registreren!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven