Like ons!

De Klassiekers

Landa toont opnieuw aan dat hij Tour serieus neemt met start in Dwars door Vlaanderen

Mikel Landa staat op 28 maart aan de start van Dwars door Vlaanderen, meldt Marca. De Spanjaard kondigde al enkele keren aan dat hij vol voor de Tour de France wil gaan en met een kleine test op de kasseien zet hij die woorden opnieuw kracht bij.

Landa, die afgelopen week in de Ruta del Sol op de kasseien nog knap tweede werd achter Tim Wellens, wil in de voorbereidingskoers op de Ronde van Vlaanderen kijken hoe hij zich houdt. In etappe negen van de Tour moet er 21 kilometer aan kasseienstroken worden bedwongen en dat boezemt bij veel klassementsrenners al wat angst in. In Dwars door Vlaanderen wordt er op een parcours van 180 kilometer drie keer over de kasseien gereden, met een totale lengte van vier kilometer.

De start in de klassieker toont maar weer eens aan hoe graag Landa goed wil zijn in de Tour. En daarmee komt ook meteen de vraag weer opzetten: is er ruimte voor een hele goede Landa in Frankrijk? Movistar kondigde al enkele keren aan dat Nairo Quintana de kopman is, maar Landa liet al weten dat hij sowieso niet zal knechten. Naast Quintana en Landa reist ook Alejendro Valverde af naar de Tour. (foto: Team Movistar)

Populair

Naar boven