Like ons!
Ervaringsdeskundige Stybar: 'Wout moet met de juiste bedoeling aan het voorjaar beginnen'

De Klassiekers

Ervaringsdeskundige Stybar: 'Wout moet met de juiste bedoeling aan het voorjaar beginnen'

Zdenek Stybar heeft advies voor Wout van Aert in Het Nieuwsblad: leg de lat niet te hoog. De Tsjech van Quick-Step Floors weet hoe het is om als veldrijder het klassieke voorjaar aan te vangen. 

'Ik moet toegeven dat Wout een enorm sterke renner is. Met zulke gasten weet je nooit. Het kan dus zeker lukken. Wout moet met de juiste bedoeling aan het voorjaar beginnen. Zit het in zijn 'kopke' dat hij meteen wil meedoen voor winst dan vrees ik voor de zaak. Doet hij het rustig aan en beschouwt hij dit voorjaar als een extra kans om ervaring op te doen voor volgend seizoen, dan geloof ik er wel in', vertelt Stybar.

De renner is benieuwd of Van Aert in de anonimiteit kan rondrijden, terwijl hij in het veldrijden de grote ster is. 'Als ik de voorbije jaren die grote klassieker nog niet heb gewonnen, komt dat misschien door het feit dat ik het te veel wilde en te veel trainde. Je beseft namelijk dat je ook in de cross had kunnen blijven. Dan verdien je meer geld en doe je elk weekend mee voor de overwinning. Daardoor leg je jezelf extra druk op, je wilt immers niet falen.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven