Like ons!

De Klassiekers

Wellens met vertrouwen naar eerste Omloop: 'Zou straf zijn als Greg mij uit het wiel rijdt'

Tim Wellens heeft er het volste vertrouwen in dat hij in zijn allereerste Omloop Het Nieuwsblad succes kan boeken. Dat zegt de Belg op de persconferentie. De renner van Lotto Soudal heeft goede benen en de voornaamste reden: het aantal kasseienstroken valt mee.

Wellens is meteen in zijn eerste Omloop een favoriet. ‘Met goede benen ben je altijd wel favoriet. Mijn vader zei: de tactiek is simpel, gewoon Greg van Avermaet volgen. Ik denk dat heel veel renners zich op Greg zullen fixeren. Ik denk dat het lastig voor hem wordt om mij uit het wiel te rijden. Dat zou straf zijn, mocht dat lukken’, zegt Wellens vol zelfvertrouwen.

De reden dat Wellens ervoor koos te starten in de Omloop is vanwege het relatief weinig aantal kasseien. ‘Ik ben enorm gecharmeerd door de nieuwe finale. Daardoor ligt deze me nu iets meer. Ik houd niet van rijden op kasseien, maar daar ontkom je niet aan.’ Wanneer hij tevreden is? ‘Als ik of iemand van de ploeg wint. Als ik niet win ben ik tevreden als ik er alles uit heb gehaald.’

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven