Like ons!
Vanmarcke niet eenduidig blij: 'Deze nieuwe finale had gerust een extra koers mogen zijn'

De Klassiekers

Vanmarcke niet eenduidig blij: 'Deze nieuwe finale had gerust een extra koers mogen zijn'

Sep Vanmarcke vindt de nieuwe finale van de Omloop het Nieuwsblad erg mooi, maar hij vindt het jammer dat de oude finale verdwijnt. Dat vertelt de renner van EF Education-Drapac in gesprek met de Gazet van Antwerpen.

'Ik kijk alvast uit naar het Belgische openingsweekend en met mij wellicht duizenden wielerliefhebbers. De Omloop Het Nieuwsblad is de eerste belangrijke koers van het voorjaar en meteen ook de eerste die deels over kasseien gaat. Eigenlijk is het jammer dat het oude parcours verdwenen is, want dat had volgens mij toch ook wel iets. Deze nieuwe versie had gerust een extra koers mogen zijn', stelt Vanmarcke.

De Belg beseft echter ook wel dat hij met de nieuwe finale meer kans maakt op de eindzege. 'Vroeger werd er vijftig kilometer van de eindmeet koers gemaakt, nu niet meer. De tijden zijn anders geworden. Maar inderdaad, dat nieuwe parcours brengt met zich mee dat het opnieuw aftasten zal worden, zoals de eerste keer met de nieuwe Ronde van Vlaanderen. Na enkele jaren zit dat traject er dan wel weer in gebeiteld. Greg Van Avermaet start als topfavoriet. Als hij gaat, moet je mee zijn. Maar ook anderen willen er iets van maken. De Omloop Het Nieuwsblad heeft, mede door de opwaardering naar de WorldTour, elk jaar aan belangrijkheid gewonnen.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven