Like ons!
Valgren Andersen verrast alle grote favorieten en wint Omloop Het Nieuwsblad

De Klassiekers

Valgren Andersen verrast alle grote favorieten en wint Omloop Het Nieuwsblad

Michael Valgren Andersen heeft de Omloop Het Nieuwsblad op zijn naam geschreven. De Deen van Astana verraste alle grote mannen en mag zich de winnaar van de eerste klassieker van het jaar noemen.

Om 11.45 uur worden de renners weggeschoten voor de eerste klassieker van het seizoen. Meteen vinden de eerste demarrages plaats, waaruit een groep van tien man ontstaat: Marco Mathis, Michael van Staeyen, Kenneth Vanbilsen, Brian van Goethem, Edward Planckaert, Michael Carbel Svendgaard, Dries de Bondt, Ludwig de Winter, Aleksejs Saramotins en Tim Ariesen. De groep pakt een voorsprong van maximaal vijf minuten.

Op minder dan tachtig kilometer van de streep begint de kopgroep wat uiteen te vallen. Terwijl Giacomo Nizzolo vanwege een val moet opgeven, wordt het bal geopend door Philippe Gilbert. De aanvallen worden echter snel gepareerd, maar door de tempoversnellingen worden wel de mannen met de slechte benen afgescheiden.

Het peloton sprint richting de Molenberg op iets meer dan vijftig kilometer van de meet, waar Greg van Avermaet even zijn krachten ontbolstert. Ook Zdenek Stybar en Tim Wellens laat zich zien, wat zorgt voor een afscheiding van het peloton. Een groep met onder meer Stybar, Van Avermaet, Naesen, Wellens, Matthews en Demare maakt zich los van het peloton, maar de ontsnapping duurt niet langer dan tien kilometer. Ook de oorspronkelijke kopgroep is opgeslokt.

Op iets minder dan veertig kilometer gaat het opnieuw los, op de Berendries. Wellens versnelt voor de derde keer en krijgt onder meer Van Avermaet, Stybar, Gilbert, Stuyven, Theuns, Benoot, Colbrelli en Vanmarcke mee. De groep houdt echter geen stand en dus waagt Benoot een poging. De jonge Belg gaat er hard vandoor en pakt maximaal een halve minuut voorsprong, maar het zenuwachtige peloton laat hem niet gaan en haalt Benoot op de Tenbosse terug.

De Kapelmuur zorgt voor de eerste échte afscheiding in van de Omloop Het Nieuwsblad van dit seizoen. Vanmarcke gaat er halverwege de Muur heel hard vandoor en krijgt Stybar mee. Ook Wout van Aert, Van Avermaet en Oliver Naesen kunnen volgen. In de groep zitten ook drie mannen van Astana, maar ook Sonny Colbrelli en Matteo Trentin. 

Met deze groep wordt de laatste tien kilometer ingezet met als grote afwezige Lotto Soudal. Een paar speldenprikjes worden snel gepareerd, maar een splijtende demarrage van Valgren Andersen in de laatste kilometer is te krachtig. Het peloton komt op het laatste moment nog bij de resterende koplopers en sprint voor de ereplaatsen. Toch zijn het Lukasz Wisniowski en Sep Vanmarcke uit de kopgroep die naar de tweede en derde plaats spurten.

Bij de vrouwen wint Christina Siggaard een sprint met zo’n dertig vrouwen. Alexis Ryan werd tweede, Maria Giulia Confalonieri derde. De beste Nederlandse was Jeanne Korevaar op de zevende plaats.

Omloop Het Nieuwsblad 2018
1. Michael Valgren Andersen
2. Lukasz Wisniowski
3. Sep Vanmarcke
4. Jasper Stuyven
5. Philippe Gilbert
6. Edward Theuns
7. Bert Van Lerberghe
8. Sonny Colbrelli
9. Arnaud Démare
10. Marcus Burghardt

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven