Like ons!
Vanmarcke valt tevergeefs aan en moet sprinten: 'Vroeger was het parcours zwaar genoeg'

De Klassiekers

Vanmarcke valt tevergeefs aan en moet sprinten: 'Vroeger was het parcours zwaar genoeg'

Sep Vanmarcke probeerde het talloze malen, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een derde plek in Omloop Het Nieuwsblad. Een aanval in de laatste kilometers werd gepareerd en op de streep werd hij in de sprint geklopt door Sky-renner Lukasz Wisniowski. De renner is relatief tevreden.

 ‘Het was goed, maar niet super. Ik had op meer gehoopt, maar nu ben ik toch ook wel tevreden met een podiumplaats’, zegt Vanmarcke tegen Sporza. ‘Ik voelde me niet super in de koers. Alleen op de Muur ging het goed en was ik verrast dat ik alleen kwam zitten. Maar met de tegenwind was het moeilijk vooruit blijven’, aldus de renner van EF Education First-Drapac.

‘Het was een tactische finale. Ik heb nog wat geprobeerd, want ik wou niet wachten op de sprint. Maar Valgren had het winnende lot’, realiseert Vanmarcke zich. ‘Ik was net gegaan en kon niet met hem mee. Het verraste me dat er weinig samenwerking was. Vroeger was het parcours zwaar genoeg, maar in het peloton is het niveau zo hoog dat iedereen op dit parcours terug kan komen.’

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven