Like ons!
Groenewegen wint Kuurne-Brussel-Kuurne met overmacht na hectische sprint

De Klassiekers

Groenewegen wint Kuurne-Brussel-Kuurne met overmacht na hectische sprint

Dylan Groenewegen heeft Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. In de tweede klassieker van het jaar was de Nederlander sneller dan Arnaud Démare. 

De kopgroep van de dag bestond uit zeven renners: Truls Korsaeth (Astana), Gediminas Bagdonas (AG2R), Marco Marcato (UAE), Piet Allegaert (Sport Vlaanderen-Baloise), Kenneth Vanbilsen (Cofidis), Romain Cardis (Direct Energie) en Ben Perry (Israel Cycling Academy). Op de Wolvenberg kozen zij het hazenpad. De groep kreeg een maximale voorsprong van twee minuten. 

Op negentig kilometer van de streep was er een valpartij. De Nederlander Boy van Poppel was het grootste slachtoffer en moest afstappen. Kort na de valpartij was het verhaal van de kopgroep uit. Op de Oude Kwaremont ontplofte de koers. Vanuit het peloton reed een groep renners weg. Jasper Stuyven en Mads Pedersen (Trek), Nikolas Maes en Jelle Wallays (Lotto-Soudal), Nils Politt en Jenthe Biermans (Katjoesja), Yves Lampaert (Quick-Step), Daniel Oss (Bora), Arnaud Démare (FDJ), Matteo Trentin en Luke Durbridge (Mitchelton), Greg Van Avermaet (BMC), Nico Denz en Gediminis Bagdonas (AG2R), Maarten Wynants (LottoNL-Jumbo), Sep Vanmarcke en Sascha Modolo (Education First), Sonny Colbrelli en Heinrich Haussler (Bahrain), Truls Korsaeth (Astana) en Romain Cardis (Direct Energie). LottoNL-Jumbo miste de slag en Bert-Jan Lindeman moest vol in de achtervolging. De voorsprong van de koplopers steeg naar een minuut.

Op vijftig kilometer van de streep gingen Oss en Stuyven er samen vandoor. Pijnlijk was het moment van lek rijden van Oss. De Italiaan liet zich uitzakken en stapte kort daarna af.Terwijl in het peloton de ene na de andere renner tegen de grond ging, trok Lotto-Soudal even door en haalde Stuyven bij. Verschillende renners probeerden nog weg te geraken waaronder Niki Terpstra en Guillaume van Keirsbulck. Ondertussen was LottoNL-Jumbo met Groenewegen al een een tijdje teruggekeerd in de kopgroep. 

Julien Duval en Julien Vermote gingen samen op avontuur met achter zich een jagende groep op ruim zeven kilometer van de streep. Loïc Vliegen kon de overstap maken en samen reden ze naar de meet. Terwijl in de achtervolging de mannen van Groenewegen en Demare wachtten tot iemand het gaatje dicht werd gereden, bleef de kopgroep vooruit. In de laatste kilometer werd de kopgroep bedankt voor de moeite. In een magistrale sprint won Groenewegen van Démare met een voorsprong van ruim drie fietslengtes.

Uitslag:
1: Dylan Groenewegen
2: Arnaud Demare
3: Sonny Colbrelli
4: Pim Ligthart
5: Justin Jules
6: Jean-Pierre Drucker
7: Guillaime Boivin
8: Lukasz Wisniowski
9: Julien Vermote
10: Timothy Dupont

 

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven