Like ons!
Groenewegen na overwinning in Kuurne-Brussel-Kuurne: 'De sprint was wel makkelijk'

De Klassiekers

Groenewegen na overwinning in Kuurne-Brussel-Kuurne: 'De sprint was wel makkelijk'

Dylan Groenewegen won zondagmiddag oppermachtig Kuurne-Brussel-Kuurne. Voor de camera's van Sporza gaf hij zijn eerste reactie. 'De sprint was makkelijk maar de tweehonderd kilometer ervoor waren koud en winderig.'

'Ik win hier dan wel vrij gemakkelijk de sprint, maar de tweehonderd kilometer ervoor waren alles behalve makkelijk. Op een gegeven moment zat ik in de tweede groep. De ploeg heeft me perfect teruggebracht. Zo kon ik weer in de positie komen om te winnen. Ook toen Stuyven verder uitliep, zijn we nooit in paniek geraakt. Maarten Wynants heeft me goed geholpen en daardoor kon ik winnen dus dat is mooi. Toen ik aanging dacht ik dat het best ver was, maar ik kwam er gelukkig overheen', zegt Groenewegen.

De limiet lijkt nog lang niet bereikt bij de Nederlander. 'Dat ik hier win, bewijst dat ik het zwaardere klassieke werk ook aan kan. Dit is een mooie bevestiging. Ik vind het klassiekerwerk mooi en bewijs dat ik het zware werk aankan. Klassieker-renner of grote ronde-sprinter? Dat laatste, maar het mag allebei!', lachte de Amsterdammer.  

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven