Like ons!
[Update] Bouhanni baalt van Cofidis: 'Beslissing van het management om me thuis te laten'

De Klassiekers

[Update] Bouhanni baalt van Cofidis: 'Beslissing van het management om me thuis te laten'

Nacer Bouhanni staat zaterdag niet aan de start van Milaan-San Remo. De Fransman, die in 2016 vierde werd in de klassieker, is onvoldoende hersteld van bronchitis. Hij na Fernando Gaviria de volgende grote naam die ontbreekt.

Bouhanni had een doel gemaakt van Milaan-San Remo, het eerste monument van het jaar. Als voorbereiding op die koers zou hij Parijs-Nice rijden, maar daar gaf hij na enkele dagen op. De sprinter heeft het zwaar te pakken en is zaterdag dus sowieso niet honderd procent.

De Franse formatie moet zodoende op zoek naar een andere kopman en dat lijkt normaal gesproken Christophe Laporte te worden. De spurter, die bovendien een heuvel aankan, won dit seizoen al drie etappes. Laporte reed ook Parijs-Nice, maar stapte in de laatste etappe niet meer op. Het zou zomaar kunnen dat dat te maken had met Milaan-San Remo.

Sonny Colbrelli
Sonny Colbrelli, een belangrijke pion van Bahrain-Merida in Milaan-San Remo, hoopt nog wel op de start op zaterdag. De Italiaan zal dan echter ook bronchitis kwijt moeten raken, laat hij weten op Twitter. De renner start om die reden niet in de afsluitende tijdrit van de Tirreno-Adriatico.

Update - 14.48 uur
Nacer Bouhanni heeft in gesprek met Cyclism'Actu aangegeven dat hij gewoon had kunnen starten in Milaan-San Remo. De Fransman wijst naar Cofidis, dat er zelf voor heeft gekozen om de kopman niet op te stellen. 'Het is uiteindelijk de beslissing van het management om me thuis te laten. Ik ben inmiddels hersteld van mijn bronchitis. Ik kreeg zondag van de ploegarts zelfs groen licht om de training te hervatten', zo klinkt het.

'Na twee dagen rust heb ik zondag anderhalf uur op de fiets gezeten, en maandag zelfs drie uur. Ik ben vandaag zelfs gaan trainen nadat de ploeg het slechte nieuws communiceerde', vervolgt hij. 'Het is een beslissing die ik alleen maar kan accepteren, ondanks het feit dat het moeilijk aanvaardbaar is. Ik ben en blijf een professional. Ik zal daarom ook blijven trainen voor de koersen waar ik van het team wél mag starten.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven