Like ons!

De Klassiekers

Gilbert gaat naar Milaan-Sanremo om te winnen: 'Scenario van vorig jaar geeft extra motivatie'

Philippe Gilbert staat zaterdag aan de start van Milaan-San Remo met als doel de koers te winnen. De winst van Kwiatkowski vorig jaar geeft Gilbert hoop. 'Het scenario van vorig jaar geeft extra motivatie omdat het toont dat een massasprint vermeden kan worden. Ik weet uit ervaring dat de vroege vlucht geen enkele kans maakt, maar een aanval vanop de Poggio moet lukken', aldus Gilbert in Het Nieuwsblad.

Al vier keer reed Gilbert top tien in Milaan-San Remo, in twee gevallen mocht bij als derde het podium op. De Belg won in zijn imposante carrière al drie van de vijf klassiekers en wil met winst in San Remo het aantal op vier brengen. 'San Remo heeft geen parcours zoals de andere klassiekers en dat zorgt voor een ander koersverloop. In de andere klassiekers heb je een eerste schifting, vervolgens een tweede en dan volgt er een finale aanval. Daar is het makkelijker om een situatie die je ligt te creëren.'

'De motivatie is er nog steeds, maar het is makkelijker als je jong bent, toen werd er minder naar mij gekeken en reageerde er niemand op mijn aanvallen, dat is nu wel anders. Maar ik heb ook veel geleerd door de jaren heen en ik beschik nog steeds over dezelfde explosiviteit als vroeger. Ik heb nog een contract voor een jaar en heb dus nog zeker twee kansen om er te winnen.' Hoe een eventuele winst tot stand komt, is Gilbert om het even. 'Als ik win is het oké, hoe maakt niets uit. Al is in de sprint de emotie wel groter achteraf, omdat je dan pas weet dat je gewonnen hebt wanneer je over de meet rijdt.' (Foto: Twitter)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven