Like ons!
Ploegleider waarschuwt favorieten Ronde van Vlaanderen: 'Nibali kan opnieuw verrassen'

De Klassiekers

Ploegleider waarschuwt favorieten Ronde van Vlaanderen: 'Nibali kan opnieuw verrassen'

Vincenzo Nibali zou net als in Milaan-Sanremo, ook in de Ronde van Vlaanderen wel eens kunnen verrassen. Dat denkt zijn ploegleider Rik Verbrugghe. Als voorbereiding op de kasseienrit in de Tour de France, zal de Haai van Messina ook starten in de Ronde, maar hij rijdt niet voor spek en bonen mee.

‘Er is een kasseienrit in de Tour, dus we dachten: waarom testen we ons materiaal niet in de Ronde van Vlaanderen?’, vertelt Verbrugghe tegen Sporza. Maar de Italiaan zal wel gewoon meedoen voor de zege als dat kan. ‘Nibali heeft in de Tour al bewezen goed te zijn op kasseien. Ik denk dat hij heel gemotiveerd is.’

De vorm van de dag zal echter wel uitstekend moeten zijn, wil Nibali voor een verrassing zorgen. ‘Vroeger had je veel parcourskennis nodig om de Ronde te kunnen winnen. Nu kun je door de rondjes in de finale niet meer verrast worden. De sterkste renners komen bovendrijven’, weet Verbrugghe. ‘Vincenzo zal net als in Sanremo niet als favoriet starten, maar wellicht kan hij opnieuw verrassen. Met een renner als Nibali moet je altijd oppassen.’ (Foto: screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven