Like ons!
Lampaert wint voor het tweede jaar op rij Dwars door Vlaanderen; Teunissen tweede

De Klassiekers

Lampaert wint voor het tweede jaar op rij Dwars door Vlaanderen; Teunissen tweede

Yves Lampaert heeft Dwars door Vlaanderen opnieuw gewonnen. De Belg van Dwars door Vlaanderen was in 2017 de sterkste en plaatste ook nu de juiste versnelling. Mike Teunissen was dichtbij, maar werd tweede.

In een door regen en wind loodzware koers konden de eerste zeventig kilometer op papier afgedaan worden. Het peloton hield een strak tempo en dus konden vluchters met plannen niet weg. Luke Rowe was de eerste die een gat sloeg toen de klimmetjes kwamen. De renner van Team Sky kreeg een minuutje, maar het peloton ontplofte niet veel later.

Na enkele valpartijen voor onder meer Oliver Naesen (met opgave), Tony Martin, Wout van Aert en Michael Valgren gingen de kleppers op de pedalen staan. Dat werd ingeleid door Alejandro Valverde, die zijn Tour-verkenning wel heel serieus nam en in de finale gewoon volop mee deed. Weg kwam hij niet, want dat lukte alleen Tiesj Benoot en Greg Van Avermaet. Zij leken een kloof te slaan, maar de samenwerking bij de achtervolgers kwam net op tijd op gang.

Nadat de voorste groep door al dat hollen en stilstaan enkele keren van samenstelling veranderde, ging Lampaert op het moment dat de twee vooraan werden teruggehaald. Hij kreeg Edvald Boasson Hagen, Teunissen, Sep Vanmarcke en Mads Pedersen met zich mee. De favorieten erachter keken naar elkaar en toen de achtervolging een beetje op gang kwam, was het gat al geslagen. Afstoppers Niki Terpstra en Zdenek Stybar deden de rest.

De vijf vooraan wisten dan ook al snel dat ze voor de zege zouden strijden en dus werd er naar elkaar gekeken. Eigenlijk vielen ze allemaal wel een keer aan, maar alleen de aanval van Lampaert hield stand. Op het moment dat iedereen al dacht aan een sprint koos de Belg in de slotkilometer het hazenpad. Teunissen leek mee te kunnen, maar hield de benen stil. Lampaert werd daarna niet meer teruggezien. Dat Teunissen met groot gemak de sprint won, zal hem woensdagnacht nog wel even doen wakker liggen.

Uitslag:
1. Yves Lampaert
2. Mike Teunissen
3. Edvald Boasson Hagen
4. Sep Vanmarcke
5. Mads Pedersen
6. Zdenek Stybar
7. Tiesj Benoot
8. Greg Van Avermaet
9. Niki Terpstra
10. Jasper Stuyven

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven