Like ons!
Valgren verrast na de Omloop ook alle favorieten in de Amstel Gold Race en wint dapper

De Klassiekers

Valgren verrast na de Omloop ook alle favorieten in de Amstel Gold Race en wint dapper

Michael Valgren heeft de Amstel Gold Race gewonnen. De Deen van Astana was in de finale de slimste en de snelste met een aanval en een puike sprint. Roman Kreuziger werd tweede, Enrico Gasparotto derde.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg een kopgroep alle ruimte. Bram Tankink (Lotto-Jumbo), Tsgabu Grmay (Trek), Willie Smit (Katjoesja), Matteo Bono (UAE), Lawson Craddock (EF Education), Oscar Riesebeek (Roompot), Edward Dunbar (Aqua Blue), Marco Tizza (Nippo) en Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise) kregen maar liefst zestien minuten cadeau, waardoor de wedstrijd al vroeg in de plooi lag.

In de laatste honderd kilometer trok het peloton in gang en werd de voorsprong langzaamaan teruggebracht. Onder meer Movistar, Quick-Step Floors en Team Sky namen initiatief. Nederlanders waren er buiten Riesebeek amper. Zo moesten onder meer Wout Poels, Mike Teunissen, Niki Terpstra en Ramon Sinkeldam lossen. In de finale kon ook Bauke Mollema niet meer mee.

In die finale ging het hard en werd er veel aangevallen. Enrico Gasparotto en Roman Kreuziger vonden elkaar in de achtervolging en bereikten ook de kop. Het inmiddels flink uitgedunde groepje favorieten reed echter ook door en kwam met enkele klappers ook vooraan. Onder meer Peter Sagan, Alejandro Valverde en Julian Alaphilippe waren bij de les.

Het was echter Astana dat de finale kleurde. Eerst ging Jakob Fuglsang er vandoor, samen met vroege vluchters Riesebeek en Bono. Niet veel later reed de Deen zich leeg voor zijn landgenoot Valgren. Die viel al één keer aan, maar zijn tweede poging was de beste. Iedereen keek naar Sagan, die had de benen niet en dus kreeg Valgren alleen Kreuziger mee.

Gasparotto probeerde nog aan te haken, maar kwam er niet meer bij. Valgren en Kreuziger sprintten om de zege en daarin was de Astana-renner duidelijk de sterkste. Sagan viel met een vierde plaats net naast het podium en ook Valverde slaagde er opnieuw niet in om de Amstel Gold Race te winnen. Hij werd vijfde.

Uitslag:
1. Michael Valgren
2. Roman Kreuziger
3. Enrico Gasparotto
4. Peter Sagan
5. Alejandro Valverde
6. Tim Wellens
7. Julian Alaphilippe
8. Jakob Fuglsang
9. Lawson Craddock
10. Jelle Vanendert

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven