Like ons!
Lefevere op hoge poten naar UCI: 'De televisiemotoren beslissen de koers'

De Klassiekers

Lefevere op hoge poten naar UCI: 'De televisiemotoren beslissen de koers'

Een zeldzaamheid: dit weekend stond er geen Quick-Step-renner op het podium, maar Patrick Lefevere kan daar mee leven. Zijn renners konden geen potten breken in de finale van de Amstel Gold Race en hadden met een zevende plaats van Julian Alaphilippe niet het gewenste resultaat.

‘Zowat voor het eerst dit voorjaar geen podium, maar ik kan er mee leven’, zegt Lefevere tegen Het Laatste Nieuws. ‘Zeker omdat de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik er nog aankomen. De koersen worden anders. Julian was goed, maar Valverde sneed hem de benen af en Sagan zat zijn spelletje te spelen. Daar zal hij nu wel spijt van hebben’, zegt Lefevere.

De CEO van de succesvolle Belgische formatie is echter niet met alles even blij. De televisiemotoren zijn een gruwel in zijn ogen. ‘Wat die de laatste tijd doen, is werkelijk schandalig. Zij beslissen de koers. Bij een kloof van twintig seconden moeten ze áchter de kopgroep zitten en niet ervóór. Ik stuur me er al langer aan, dus ik ga UCI-voorzitter David Lappartient eens mailen. Dat ze de beelden maar eens gaan bekijken, ongehoord.’ (Foto: Quick-Step Floors Cycling Team / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven