Like ons!
Riesebeek kleurt Amstel Gold Race na goed nieuws: 'Dat gaf me vleugels'

De Klassiekers

Riesebeek kleurt Amstel Gold Race na goed nieuws: 'Dat gaf me vleugels'

Maar weinig mensen hadden verwacht dat Oscar Riesebeek de laatste Nederlander was die nog meedeed in de finale van de Amstel Gold Race. De renner van Roompot-Nederlandse Loterij zat de hele dag in de aanval en probeerde zelfs in de finale nog wat. Het nieuws van eerder die dag gaf hem vleugels, vertelt Riesebeek aan NUSport.

Hoofdsponsor Roompot maakte bekend dat het zich langer aan de ploeg verbond. ‘Dat gaf me vleugels. Het was heel fijn om te horen dat ze het contract verlengd hebben’, zegt Riesebeek. ‘Dit nieuws  zorgt voor wat extra rust in de ploeg en het gaf me in de Gold Race motivatie om beter mijn best te doen. Ik wilde uitstralen dat ik blij ben met de sponsor’, aldus Riesebeek.

Dan de Gold Race. Met 250 kilometer in de aanval zat Riesebeek nog bij de groep der favorieten, toen hij het nog eens probeerde. ‘Een alles-of-nikspoging’, lacht de Gelderlander. ‘Ik was al helemaal afgedraaid, maar zo’n kans krijg je niet elk jaar.’

Het is voor de tweede keer in korte tijd dat Roompot zich toonde in de aanval. Dat deed het namelijk ook met Jan Willem van Schip en Brian van Goethem in Gent-Wevelgem.  ‘Het is een teken van ontwikkeling van onze ploeg dat we mee kunnen doen tot diep in de finale. We worden elk jaar een beetje sterker. En het zijn natuurlijk mooie dingen om mee te maken’, besluit Riesebeek.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven