Like ons!
Valgren breekt door: 'In mijn eerste Gold Race werd ik laatste, maar had ik valsgespeeld'

De Klassiekers

Valgren breekt door: 'In mijn eerste Gold Race werd ik laatste, maar had ik valsgespeeld'

Michael Valgren kan sinds zijn zege in Omloop Het Nieuwsblad niet meer rustig aanvallen, maar toch lukte het in de Amstel Gold Race op een zelfde manier: aanvallen op een dood moment, terwijl de echte favorieten naar elkaar kijken. De Deen is echter niet altijd zo braaf als hij eruit ziet.

‘Deze Gold Race is sowieso mijn mooiste zege ooit. Nog mooier dan de Omloop Het Nieuwsblad. Het maakt wel dat ik nu nog minder weet wat voor type renner ik ben’, zegt Valgren tegen Het Nieuwsblad. Twee jaar geleden werd hij al eens tweede in de Gold Race. ‘In mijn eerste Gold Race in 2014 werd ik laatste, 123e. Ik werd toen wel in de uitslag opgenomen, al had ik valsgespeeld en de voorlaatste beklimming van de Cauberg niet gereden’, biecht Valgren.

In 2015 zag zijn toenmalige ploegleider Steven de Jongh wat hij in huis had en zag een toekomstig winnaar. ‘Steven is niet dom, maar dat geloofde ik toen nog niet helemaal. Dat besef kreeg ik pas toen ik tweede werd in de Amstel, maar ik had de winst in de Omloop nodig om die omslag te maken. Voorheen was ik een twijfelaar.’

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven