Like ons!
Mogelijke carièrreswitch voor Teuns: 'Dat zou ik ook kunnen, denk ik. Ik heb nog gecrost'

De Klassiekers

Mogelijke carièrreswitch voor Teuns: 'Dat zou ik ook kunnen, denk ik. Ik heb nog gecrost'

Dylan Teuns behaalde vorig jaar al een mooie ereplaats in de Waalse Pijl met een derde plaats achter Alejandro Valverde en Daniel Martin. Maar de Belg van BMC wil méér. In Parijs-Nice liet hij zijn goede vorm al zien en dus wil hij dit jaar als eerste bovenop de Muur van Hoei aankomen. Bovendien denkt de man die vernoemd is naar Bob Dylan aan een ander programma.

‘De Muur ligt mij’, weet Teuns in gesprek met Het Nieuwsblad. ‘Zo’n aankomst voor punchers is ideaal.’ Voor een zege is Valverde echter wel de te kloppen man. ‘Waarom zou ik hem niet kunnen kloppen? Ik heb een grote stap gezet, mezelf verbaasd in Parijs-Nice en dat kon ik vorig jaar niet. Natuurlijk is Valverde sterk, maar ik kan hem echt kloppen’, aldus de BMC-renner.

Momenteel legt Teuns zich vooral toe op heuvelklassiekers en etappekoersen, maar de renner wil iets anders en iets meer. ‘De klassiekers blijven het hoofddoel, ondanks dat ik Parijs-Nice op het podium zou moeten kunnen rijden. Maar ik denk eraan om volgend jaar de Ronde van Vlaanderen te rijden’, zegt Teuns. ‘Je kan toch een paar Vlaamse klassiekers rijden? De Strade Bianche zou ik ook kunnen, denk ik. Ik heb nog gecrost vroeger. Bovendien heb je dan meer kansen. In de Ardennen heb je er maar vier.’ (Foto: Chris Auld Photography)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven