Like ons!
Bahrain-Merida zet ondanks WK vol in op kopman Nibali: 'De conditie is groeiende'

De Klassiekers

Bahrain-Merida zet ondanks WK vol in op kopman Nibali: 'De conditie is groeiende'

Bahrain-Merida gaat met een ijzersterke formatie naar de Ronde van Lombardije. De ploeg heeft de beschikking over de broers Izagirre, Domenico Pozzovivo en Matej Mohoric, maar de absolute kopman is titelverdediger Vincenzo Nibali.

Nibali zette dit seizoen alles op de Tour de France en het WK, maar door een val in de Tour moest hij pappen en nathouden. Het WK werd na de Vuelta niet wat hij ervan gehoopt had en dus resten alleen de Italiaanse najaarskoersen. Hij werd achtste in de Giro dell'Emilia en eindigde bij de voorsten in  Tre Valli Varesine.

Reden genoeg om nog wat hoop te hebben voor de Ronde van Lombardije. 'Na een goede Tre Valli afgelopen dinsdag heb ik de laatste dagen opnieuw de finale van Lombardije gereden. De conditie is groeiende ondanks dat ik ten opzichte van vorig jaar nog iets is. We zullen zien hoe het loopt, ik zal zoals altijd alles geven.'

Sportief directeur Alberto Volpi is vol vertrouwen. 'We starten met een heel goede ploeg, op een heel hoog niveau. Ik verwacht dat er in de finale meerdere mannen bij kopman Vincenzo zitten. Het parcours van dit jaar is minder zwaar, degene die wil winnen, moet het verschil maken op de Civiglio.' (foto: Bahrain-Merida/Bettini Photo)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven