Like ons!
Woods vindt favorietenrol 'surrealistisch': 'Wordt geweldige kans voor ons allebei'

De Klassiekers

Woods vindt favorietenrol 'surrealistisch': 'Wordt geweldige kans voor ons allebei'

Michael Woods hoopt dat hij zijn goede vorm door kan trekken richting Il Lombardia. De Canadees beseft dat hij na zijn bronzen plak op het WK bij de favorieten wordt genoemd, maar dat vindt hij vooral een eer.

'Dat is meer dan een eer. Je leest zoveel mediaberichten en voorbeschouwingen met favorieten en je hoopt ooit in diezelfde lijsten te staan. Dat is nu gebeurd. Het is een surrealistische ervaring, waar ik van geniet en die ik koester', vertelt Woods aan Cycling Weekly.

Woods' naam staat er ook niet voor niets tussen. Hij werd na zijn derde plaats op het WK vierde in de Giro dell'Emilia en vierde in de Tre Valli Varesine. 'Ik heb er heel veel zin in', blikt hij vooruit op de Ronde van Lombardije. 'Ik hou van eendagskoersen, de monumenten en de manier waarop Rigoberto Uran en ik rijden. Het wordt een geweldige kans voor ons allebei.'

'Het is moeilijk om tegen jezelf te zeggen dat je kunt winnen als je zo'n wedstrijd nog nooit gewonnen hebt', besluit Woods. 'Nu kom ik op het punt waar ik de resultaten boek en het respect krijg van de ploeg. Ik kan nu in de bus komen en zeggen: "Ik kan vandaag winnen." Ik heb dat zelfvertrouwen.' (foto: EF Education First/Slipstream Sports)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven