Like ons!
[Update] Einde verhaal voor Tafi: Sleutelbeenbreuk voorkomt definitief Roubaix

De Klassiekers

[Update] Einde verhaal voor Tafi: Sleutelbeenbreuk voorkomt definitief Roubaix

De droom van Andrea Tafi om twintig jaar na zijn zege opnieuw mee te doen in Parijs-Roubaix lijkt steeds werkelijker te gaan worden, ook al is de Italiaan al 52 jaar. Hij zegt nu zelfs een ploeg te hebben gevonden om zijn droom te verwezenlijken.

‘Iedereen zegt dat ik gek ben, ik vind van niet. Ik volg mijn hart. Ik weet hoe moeilijk het wordt, maar ik wil ook zien waar mijn limieten liggen’, begint Tafi over zijn uitdaging. ‘Ik ga er geen resultaat op plakken. Ik ga trainen en zien waar ik uitkom. Het gaat zwaar worden de komende maanden, maar ik wil dit absoluut doen. Het is iets wat nog niemand ooit heeft gedaan in het wielrennen.

Tafi zegt al een ploeg te hebben gevonden voor zijn Parijs-Roubaix-rentree. Het is in ieder geval niet Deceuninck-Quick Step, vertelt hij tegen Het Laatste Nieuws. ‘Patrick (Lefevere, red.) zei: 'Andrea, ik heb een heel goede ploeg. Ik vind het mooi wat je voorstelt, maar ik kan je onmogelijk een plaats geven.' Dat is natuurlijk begrijpelijk. Gelukkig heb ik een andere grote ploeg gevonden. Ik kan helaas nog niet zeggen welke’, besluit Tafi.

Update - 10.58 uur (14 november 2018): Italiaanse media speculeren over ploeg Tafi

De Italiaanse media zijn druk met de aankondiging van Andrea Tafi dat hij voor 2019 een ploeg heeft gevonden om Parijs-Roubaix mee te rijden. De 52-jarige Italiaan zou volgens onder meer Tutto Bici en La Gazzetta dello Sport een WorldTour-ploeg binnen hebben. 

Wie? Daar zijn de media nog niet over uit. Waar Gazzetta woensdagochtend inzet op Dimension Data, daar meldde Tutto Bici eerder al dat EF Education First-Drapac in pole position staat. 'Met daarachter Katusha en AG2R', zo valt te lezen.

Update II - 11.13 uur (28 november 2018): 350 euro voor winst van Tafi

De wedkantoren hebben niet bijster veel vertrouwen in de rentree van Andrea Tafi in Parijs-Roubaix. Terwijl de officiële ploeg van de Italiaan nog bekend gemaakt moet worden, speculeert men in Italië al over de winst in het voorjaar. Die kans is vrij klein, zo niet uitgesloten. Toch kunnen de malle gokkers onder ons een gokje wagen. Een euro inzet levert 350 euro op als Tafi op zijn 53e nog in de vorm van zijn leven verkeert. Dat meldt Tutto Bici.

Update III - 12.23 uur (31 december 2018): Tafi heeft nog steeds geen ploeg

Andrea Tafi slaagt er maar niet in om een ploeg te vinden die hem in 2019 de kans geeft om Parijs-Roubaix te rijden. De 52-jarige Italiaan geeft in L'Equipe echter de hoop niet op. 'Ik heb geen probleem om mijn oude shirts aan te trekken. Ik geef niet op, ik wil in Parijs-Roubaix ontdekken hoe het is om met de huidige technologieën en materialen te koersen. Ik hoef geen resultaat te rijden, dat is minachtend naar de jongere generaties.' 

Update IV - 19.10 uur (17 januari 2019): Tafi geeft nog steeds niet op

Hoewel de kans steeds kleiner lijkt te worden op een sensationele rentree lijkt Andrea Tafi de handdoek nog altijd niet te hebben geworpen in zijn zoektocht naar een nieuwe ploeg. In een interview met VeloNews geeft de Italiaan aan iedere dag vijf tot zeven uur op de fiets te zitten en nog altijd te azen op een contract: 'Wanneer het nieuws daar is, zal ik het met jullie delen. Ik wil mijn droom laten uitkomen en zal alles doen dat daarvoor nodig is.' De kans dat Tafi daadwerkelijk een nieuwe ploeg vindt en veertien jaar na dato wederom aan de start van Parijs-Roubaix zal verschijnen lijkt echter nihil. Zo zou Tafi volgens de regels van de UCI een contract van minimaal een jaar moeten tekenen en een minimumsalaris van tussen de 30.000 en 35.000 euro moeten ontvangen. Om een 52-jarige renner voor slechts een paar wedstrijden een dusdanig contract aan te bieden, lijkt voor veel wielerploegen dan ook een brug te ver te zijn. (Foto: Screenshot)

Update V - 08.24 uur (17 maart 2019): Definitief geen Roubaix voor Tafi na sleutelbeenbreuk

Het leek al een lastig verhaal te gaan worden, nu Tafi geen ploeg kon vinden die hem de kans durfde te gunnen in Parijs-Roubaix. Nu hij in een Gran Fondo zijn sleutelbeen heeft gebroken is het definitief: Het gaat niet door. Dit wordt gemeld door Het Nieuwsblad. Misschien is er volgend jaar weer een kans voor de dan 53-jarige Italiaan, aan publiciteit geen tekort in ieder geval. (Foto: Youtube)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven