Like ons!

De Klassiekers

[Update] Wedkantoren niet bijster enthousiast: Hoge quotes bij stunt Tafi

De droom van Andrea Tafi om twintig jaar na zijn zege opnieuw mee te doen in Parijs-Roubaix lijkt steeds werkelijker te gaan worden, ook al is de Italiaan al 52 jaar. Hij zegt nu zelfs een ploeg te hebben gevonden om zijn droom te verwezenlijken.

‘Iedereen zegt dat ik gek ben, ik vind van niet. Ik volg mijn hart. Ik weet hoe moeilijk het wordt, maar ik wil ook zien waar mijn limieten liggen’, begint Tafi over zijn uitdaging. ‘Ik ga er geen resultaat op plakken. Ik ga trainen en zien waar ik uitkom. Het gaat zwaar worden de komende maanden, maar ik wil dit absoluut doen. Het is iets wat nog niemand ooit heeft gedaan in het wielrennen.

Tafi zegt al een ploeg te hebben gevonden voor zijn Parijs-Roubaix-rentree. Het is in ieder geval niet Deceuninck-Quick Step, vertelt hij tegen Het Laatste Nieuws. ‘Patrick (Lefevere, red.) zei: 'Andrea, ik heb een heel goede ploeg. Ik vind het mooi wat je voorstelt, maar ik kan je onmogelijk een plaats geven.' Dat is natuurlijk begrijpelijk. Gelukkig heb ik een andere grote ploeg gevonden. Ik kan helaas nog niet zeggen welke’, besluit Tafi.

Update - 10.58 uur (14 november 2018): Italiaanse media speculeren over ploeg Tafi

De Italiaanse media zijn druk met de aankondiging van Andrea Tafi dat hij voor 2019 een ploeg heeft gevonden om Parijs-Roubaix mee te rijden. De 52-jarige Italiaan zou volgens onder meer Tutto Bici en La Gazzetta dello Sport een WorldTour-ploeg binnen hebben. 

Wie? Daar zijn de media nog niet over uit. Waar Gazzetta woensdagochtend inzet op Dimension Data, daar meldde Tutto Bici eerder al dat EF Education First-Drapac in pole position staat. 'Met daarachter Katusha en AG2R', zo valt te lezen.

Update II - 11.13 uur (28 november 2018): 350 euro voor winst van Tafi

De wedkantoren hebben niet bijster veel vertrouwen in de rentree van Andrea Tafi in Parijs-Roubaix. Terwijl de officiële ploeg van de Italiaan nog bekend gemaakt moet worden, speculeert men in Italië al over de winst in het voorjaar. Die kans is vrij klein, zo niet uitgesloten. Toch kunnen de malle gokkers onder ons een gokje wagen. Een euro inzet levert 350 euro op als Tafi op zijn 53e nog in de vorm van zijn leven verkeert. Dat meldt Tutto Bici. (Foto: Screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven