Like ons!
[Update] Roubaix-organisatie start werkzaamheden kasseistrook Arenberg

De Klassiekers

[Update] Roubaix-organisatie start werkzaamheden kasseistrook Arenberg

Het parcours van Parijs-Roubaix wordt onder handen genomen richting 2019. Het Bos van Wallers-Arenberg zou er volgens het Franse La Voix du Nord niet goed bij liggen en zwart gekleurde mortel (lees: cement) lijkt de oplossing.

Er groeit veel gras tussen de kasseien, die sinds 1968 een bekende strook vormen van 2,4 kilometer. De ASO en de vrijwilligers van Les Amis de Paris-Roubaix spelen in op een eventuele natte editie, waarin gras de kasseien nog eens extra glad en gevaarlijk maakt. Een chemische spray is niet toegestaan, waardoor de organisatie van Parijs-Roubaix kijkt naar een permanente oplossing.

Daniel Accou, lid van Les Amis de Paris-Roubaix, stelt dat crashes moeten worden voorkomen. 'Het gras tussen kasseien wordt steeds gevaarlijker. We hebben getest met mortel.' Begin december kan dit cement tussen de kasseien worden gegoten, zodat gras geen kans meer heeft. De eerste 800 meter van de strook is dan voorzien. 'Dat zal niet betekenen dat de strook minder moeilijk wordt, we willen het karakter van het meest iconische gedeelte van de race niet veranderen', aldus François Soulcier, president van Les Amis de Paris-Roubaix.

Update - 15.03 uur (20 februari 2019): Werkzaamheden Arenberg gestart

De werkzaamheden om de strook Het Bos van Wallers-Arenberg veiliger te maken, zijn van start gegaan. Dat meldt Les Amis de Paris-Roubaix via Twitter. Met de hoge drukspuit wordt eerst al het gras en mos tussen de kasseien vandaan gespoten. Daarna zal zoals aangekondigd mortel worden gegoten in de kieren die ontstaan. Naar verwachting wordt de strook er een stuk lastiger, maar wel veiliger van. (foto: BORA-hansgrohe)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven