Like ons!
[Update] Teuns moet waarschijnlijk grote droom opgeven: geen E3 en De Ronde

De Klassiekers

[Update] Teuns moet waarschijnlijk grote droom opgeven: geen E3 en De Ronde

Na een grote desillusie in 2018 hoopt Dylan Teuns in 2019 dan eindelijk zijn debuut te maken in de Tour de France. De jonge renner denkt dat hij een belangrijke steun kan zijn voor kopman Vincenzo Nibali.

Teuns focuste zich vorig seizoen na de Waalse klassiekers volledig op de Tour, maar kreeg te horen dat hij uiteindelijk niet in de definitieve selectie zat. Dat was een dreun, maar niet de reden om te vertrekken naar Bahrain-Merida. In gesprek met Sporza looft hij onder meer de internationalisering van de ploeg.

Maar natuurlijk krijgt hij bij Bahrain-Merida ook zijn eigen kansen. Hij hoopt op Luik-Bastenaken-Luik en wil ook eens 'proeven' aan de Ronde van Vlaanderen. Hij rijdt geen Giro, wat volgens hem een voordeel is richting de Tour. 'Nibali focust op de Giro en de Tour, dus die krijgt een volledige ploeg mee naar de Giro. Die gasten gaan misschien iets minder fris zijn voor de Tour, dus misschien kan ik een zeer goede hulp zijn in de Tour. Ik rij dan volledig in dienst van Vincenzo. Als je in een winnende Tour-ploeg kan zitten, dan is dat één van de mooiste dingen die er is.'

Update - 28 maart 2019 (10.32 uur): Teuns slaat E3 over

Dylan Teuns zal vrijdag niet aan de start verschijnen van de E3 BinckBank Classic. De Belg keek maanden uit naar de eerste Vlaamse klassiekers van het voorjaar, maar door ziekte in Milaan-Sanremo acht hij het niet verstandig om op te stappen. Zelfs de Ronde van Vlaanderen is in gevaar. 'Als mijn programma niet verandert, wordt de Ronde van het Baskenland (8-13 april) mijn volgende wedstrijd', vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. (foto: screenshot VeloPro)

Wist je al dat In de Leiderstrui een speciale pagina heeft over de Tour de France? Check 'm hier!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven