Like ons!
Naesen voorzichtig: 'Wil mijn koersen in het voorjaar niet in gevaar brengen'

De Klassiekers

Naesen voorzichtig: 'Wil mijn koersen in het voorjaar niet in gevaar brengen'

Oliver Naesen rijdt momenteel de Ronde van Oman in aanloop naar zijn klassieke voorjaar. Het voorjaar waarin hij zich wil revancheren nadat het voorjaar van 2018 vooral bestond uit pech en vallen. Tegenover Het Nieuwsblad vertelt hij over die lente en de aankomende.

Naesen is blij dat hij in de Ronde van Oman rijdt. ‘Het is de ideale voorbereiding op de Omloop. Het weer is prachtig en je hebt weinig kans om te vallen. Het gaat er hier veel chiller en minder gevaarlijk aan toe dan in Europese koersen’, aldus de AG2R-renner, die zich vorig jaar nog herinnert. ‘Toen brak ik zes dagen voor de Omloop mijn neus door een val in de Ruta del Sol. Begrijp je waarom ik liever hier ben? Ik ben bang geworden van valpartijen en wil mijn koersen in het voorjaar niet in gevaar brengen. In de Ronde van Valencia mengde ik me daarom niet in de sprints.’

Naesen: 'Begon te twijfelen of ik nog wel kon sturen'

Naesen analyseerde wat er vorig jaar allemaal fout ging in het voorjaar en waarom hij zo vaak viel. Conclusie: pure pech. ‘Als ze links vooraan vielen, zat ik links vooraan. Ze hadden het op mij gemunt, de goden waren kwaad’, grapt Naesen. ‘Tot vorig jaar was ik de man van één valpartij per seizoen. Die statistiek mag ook in de prullenbak. Ik begon te twijfelen of ik nog wel kon sturen, maar de rest van het seizoen ben ik niet meer gevallen. Ook niet in de Tour.’ (Foto: social media Naesen)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven