Like ons!
Terpstra met de borst vooruit: 'Ik moet het nu gaan doen, ik stort niet in'

De Klassiekers

Terpstra met de borst vooruit: 'Ik moet het nu gaan doen, ik stort niet in'

Niki Terpstra stelt in een interview met Het Laatste Nieuws dat hij ook zonder Quick-Step kan winnen. De Nederlander, die in 2019 voor Direct Energie rijdt, baalt niet dat hij niet kon blijven bij de ploeg van Patrick Lefevere.

Terpstra wachtte naar eigen zeggen lang, tot augustus, op Lefevere. Die stelde toen echter eerlijk dat hij het financieel niet kon bolwerken om Terpstra meer te gaan betalen. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen keek daarop verder. Bij Direct Energie dicht hij zichzelf dezelfde winst-kansen toe. 'Natuurlijk was het super om zo’n ploeg als Quick.Step achter mij te hebben. Maar ik heb nu ook een team achter me dat volledig voor mij gaat. En ik hoef geen rekening te houden met anderen.'

'Dat is het mooiste, als je zelf de kopman bent', vervolgt hij. 'Persoonlijk is het iets wat ik bereikt heb. Ik moet het nu gaan doen. Die druk motiveert me. Er zullen renners zijn die daardoor instorten. Ik niet. Het gaat goed. Als je vertrouwen hebt, straal je dat uit.' Bang dat hij de volgende renner wordt die na een vertrek bij Quick-Step weinig meer presteert, is hij niet. 'Patrick ruikt het blijkbaar, wanneer het moment daar is om renners te laten gaan. Of ik ook in dat rijtje zal komen? Het zou ­kunnen. Ik hoop dat ik het tegendeel kan bewijzen.' (foto: Strava Terpstra)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven