Like ons!
Cornelisse: 'Als Van der Poel Ronde van Vlaanderen wint, komt dat niet door mij'

De Klassiekers

Cornelisse: 'Als Van der Poel Ronde van Vlaanderen wint, komt dat niet door mij'

Michel Cornelisse is in korte tijd nog meer onder de indruk geraakt van Mathieu van der Poel. De ploegleider van Corendon-Circus stelt in De Telegraaf dat de Nederlander met vertrouwen het voorjaar in gaat op de weg.

'Aan het koersinzicht van Mathieu mankeert niks, ik heb met eigen ogen gezien welke trainingsijver dit mannetje aan de dag legt, met andere woorden: deze jongen beheerst het vak volledig. Mocht hij straks de Ronde van Vlaanderen winnen - wat iedereen nu al van hem verwacht - dan komt dat niet door mij', aldus Cornelisse.

De ploegleider kan Van der Poel echter wel helpen om de kansen op succes in de klassiekers te vergroten. 'Het enige waar het nu aan ontbreekt, is de parcourskennis. Voor Mathieu zijn alle koersen die hij rijdt nieuw, dus ook de routes. Om dat probleem op te lossen, zit ik met de gehele ploeg rond Nokere Koerse in een huis in Vlaanderen, van waaruit we alle beklimmingen zullen verkennen. Mijn inbreng? Ik bekijk de komende weken zoveel mogelijk oude video’s van de Ronde van Vlaanderen. Het kan handig zijn te weten waar andere coureurs in het verleden ten aanval trokken.' (foto: Instagram Van der Poel)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven