Like ons!
Lutsenko wil wonderbenen Oman ook tonen in Tirreno en Ardense klassiekers

De Klassiekers

Lutsenko wil wonderbenen Oman ook tonen in Tirreno en Ardense klassiekers

Alexey Lutsenko stroomt na zijn drie ritzeges en eindzege in de Ronde van Oman over van het zelfvertrouwen. De Kazach van Astana hoopt deze vorm ook te etaleren in het voorjaar.

'Ik ben niet verbaasd. Ik heb hard gewerkt op hoogte op Tenerife en ik ben nu twee kilogram lichter. Het is de beste start van het seizoen ooit', zo begint Lutsenko bij Cyclingnews. Met die wonderbenen wil hij vooral in de Ardennen scoren. 'Ik hou van de Amstel Gold Race, die laatste steile klim is mijn kracht. Luik-Bastenaken-Luik is ook een goede wedstrijd voor mij, denk ik.'

Hoewel men bij Astana liever ziet dat hij zich op de kasseien richt, mag Lutsenko het dit jaar laten zien waar hij wil. 'Na de Tirreno-Adriatico in maart ga ik drie tot vier dagen rusten, alvorens ik weer op hoogte ga op Tenerife. Daar ga ik mezelf optimaal voorbereiden op de Ardense klassiekers. Meerdaagse koersen van een week zijn goed voor mij. Er wordt in de Tirreno niet veel geklommen en er zit een tijdrit in. Dat is ideaal voor mij.' (foto: Tour of Oman)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven