Like ons!
Van der Poel versus Evenepoel in Nokere Koerse: 'Ze kunnen oorlog maken'

De Klassiekers

Van der Poel versus Evenepoel in Nokere Koerse: 'Ze kunnen oorlog maken'

De organisatie van de Nokere Koerse wrijft in zijn handen met het naderende duel tussen Mathieu van der Poel en Remco Evenepoel. De twee toptalenten staan op woensdag 20 maart tegenover elkaar in de 74e editie van de midweekse klassieker.

'Mathieu en Remco kunnen oorlog maken. De wielerliefhebbers worden sowieso de grote winnaars. We blijven de ideale koers van jonge profs die het later maken. Toen Fabio Jakobsen hier vorig jaar won, vroeg iedereen me: Wie is dat? Intussen is al veel duidelijk geworden', aldus Rony De Sloovere, trotse koersdirecteur van de Nokere Koerse, in Het Nieuwsblad.

Tegenover Sporza gaat de organisatie dieper in op het parcours, waar aanvallers hun ei kwijt kunnen. 'In de plaatselijke rondes krijgen de renners extra kasseistroken voor de voeten. De laatste vier kilometer verlopen op brede wegen, wat misschien voor wat reorganisatie kan zorgen binnen het peloton. Al verwacht ik geen groepssprint. Vorig jaar al werd ons parcours al iets selectiever gemaakt. Dat zorgde ervoor dat een beperkte groep richting aankomstlijn stoof waarvan Fabio Jakobsen de snelste was. Dit jaar is het nog wat pittiger geworden.'

Negen keer WorldTour in Nokere Koerse

Met negen WorldTour-ploegen is er naast de tweestrijd tussen Van der Poel en Evenepoel nog meer moois. Onder meer Team Sky, BORA-hansgrohe en UAE Team Emirates gaan van start. Een jaar geleden deden er nog zeven teams mee uit de hoogste divisie van het wielrennen. (foto: Het Laatste Nieuws Twitter)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven