Like ons!
Van Aert enthousiast: 'Strade Bianche is in mijn ogen al een monument'

De Klassiekers

Van Aert enthousiast: 'Strade Bianche is in mijn ogen al een monument'

Wout van Aert reed Strade Bianche nog maar één keer, maar die koers heeft grote indruk op de renner van Jumbo-Visma gemaakt. Hij werd in 2018 derde in de gravelrace, maar dát is niet de reden waarom hij Strade Bianche hoog heeft zitten.

Het liefst zou Van Aert zien dat Strade Bianche een monument wordt. ‘In mijn ogen is het al een monument. Niet omdat ik daar vorig jaar goed presteerde, maar vanwege de karakteristieken met de gravelstroken en de hoogtemeters’, zegt de Belg tegen VeloNews. ‘Het is een unieke koers voor me, één van de grootste van het jaar.’

Van Aert: 'Voelt nu beschamend dat ik van mijn fiets viel'

Maar Van Aert beseft ook dat dat waarschijnlijk niet zo snel zal gebeuren. ‘Het wielrennen is vrij conservatief en een monument moet minimaal 50 edities hebben’, aldus Van Aert, die tijdens de verkenning terugkwam op de Piazza del Campo, waar hij in de laatste editie van zijn fiets viel door verkramping. ‘Het was minder steil dan ik dacht, dus het voelt nu een beetje beschamend. Maar vandaag was het niet zo zwaar en morgen zal dat zeker wel het geval zijn.’ (Foto: Joris Verwijst / In de Leiderstrui)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven