Like ons!
'Alternatieve route' voor Van Aert richting klassiekers: 'Volgen ons buikgevoel'

De Klassiekers

'Alternatieve route' voor Van Aert richting klassiekers: 'Volgen ons buikgevoel'

Wout van Aert volgt na zijn knappe derde plaats in Strade Bianche een ‘alternatieve route’ richting de Vlaamse klassiekers, waar hij opnieuw goed hoopt te zijn. Dat vertelt ploegleider Merijn Zeeman van Jumbo-Visma tegen Het Laatste Nieuws.

Waar veel klassieke renners hun benen nog eens extra opwinden in rittenkoersen als Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico, bewandelt Van Aert een andere weg. ‘Wout kiest samen met een paar ploegmaats voor een trainingsweek in Spanje’, verklaart Zeeman. Van Aert heeft gezelschap van Taco van der Hoorn en Danny van Poppel. Timo Roosen heeft nog last van de knie, maar sluit mogelijk later aan.

‘We hebben in het verleden gemerkt dat sommige renners vermoeid uit die rittenkoersen komen, zeker als het slecht weer is zoals nu in Parijs-Nice. Wij denken dat ze straks een hoger niveau gaan halen na een stevig trainingsblok’, legt Zeeman de strategie van de ploeg uit. ‘Het is de eerste keer dat we zoiets doen, maar het is geen experiment. We volgen ons buikgevoel en onze ervaring.’

Van Aert: 'Die afstanden blijven wel een uitdaging'

Van Aert zal weer rijden in Milaan-Sanremo om nog eens extra inhoud te kweken in de koers van bijna 300 kilometer lang. ‘Die afstanden blijven wel een uitdaging. Het zal nog een paar jaar duren voor ik in koersen als de Ronde en Roubaix, die 250 kilometer lang zijn, op mijn best ben.’ (Foto: Deceuninck-Quick-Step / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven