Like ons!
Vanmarcke maakt zich niet druk na inzinking: 'Ach, voor alles een eerste keer'

De Klassiekers

Vanmarcke maakt zich niet druk na inzinking: 'Ach, voor alles een eerste keer'

Hij reed een prima voorbereiding met onder meer een etappezege in de Ronde van Haut-Var, maar een 92e plaats in de Omloop Het Nieuwsblad heeft het vertrouwen van Sep Vanmarcke wat aangetast. Tegenover Het Nieuwsblad blijft hij echter optimistisch. 

'Ik ben nog niet ongerust geweest. Waarom zou ik? De week voor de Omloop won ik nog een koers. Oké, het was geen World Tour, maar het was wel tegen Pinot en Bardet. De weken voordien was ik ook goed. En de dinsdag na de Omloop trapte ik al opnieuw normale waarden op training', aldus de Belg van EF Education First.

Ziek was hij niet, geblesseerd ook niet, dus is de vertoning in het openingsweekend een groot vraagstuk voor Vanmarcke. 'Ik heb de voorbije tien jaar nooit een slechte dag gehad in de klassiekers. Tot vorige week. Ach, voor alles een eerste keer.' Vijf jaar geleden zou hij het wel anders hebben aangepakt: 'Toen zou ik van alles in mijn kop beginnen te steken zijn. Nu ben ik rustiger. Ik ben vader van twee kindjes, na de klassiekers word ik een derde keer papa.' (foto: Sirotti/EF Education First Pro Cycling Team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven