Like ons!
Tafi ziet droom in duigen vallen: 'Voelde een klap en toen lag ik op de grond'

De Klassiekers

Tafi ziet droom in duigen vallen: 'Voelde een klap en toen lag ik op de grond'

Andrea Tafi heeft lang getraind en gewerkt om dit jaar aan de start van Parijs-Roubaix te staan, maar de droomreturn voor de 52-jarige oud-winnaar komt er toch niet. Tijdens een lokaal wedstrijdje kwam hij ten val en brak zijn sleutelbeen.

Tafi werd door een organisator van een koers in zijn geboortestreek gevraagd mee te doen en dat deed de Italiaan. Terwijl hij in het peloton zat ging het mis. ‘Ik voelde plots een harde klap en toen lag ik op de grond. Ik ben meteen weer op mijn fiets gesprongen nadat ik mijn schouder weer in de kom heb getrokken, maar de scans toonden een breuk aan.'

Tafi baalt als een stekker dat er nu een streep door zijn Roubaix-droom gaat. Of hij al een ploeg vond, wil hij tegenover Sporza niet zeggen. ‘Ik ben vooral blij dat de UCI en de ASO welwillend waren. Ik had met hen een ander project uitgestippeld, maar dat komt er nu niet.’ Of hij later nog een poging gaat doen, is onbekend. ‘Geef me tijd om erover na te denken. Een droom kan altijd terugkeren.’ (Foto: Jasper den Boon / In de Leiderstrui)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven