Like ons!
Adrie van der Poel: 'Dat wil niet zeggen dat Mathieu grote klassiekers wint'

De Klassiekers

Adrie van der Poel: 'Dat wil niet zeggen dat Mathieu grote klassiekers wint'

De verwachtingen omtrent Mathieu van der Poel zijn hoog. Hij is zowel in het veld als in het mountainbiken een wereldtopper en maakte ook op de weg al indruk. Het publiek verwacht dan ook snel overwinningen in de wegwedstrijden, maar vader Adrie van der Poel tempert die verwachtingen in De Kleedkamer op VRT.

‘Wat Mathieu al heeft laten zien, is best wel heel mooi. Maar dat wil niet zeggen dat hij ooit een topper wordt die grote klassiekers zal winnen. En dat beseft hij ook’, zegt Van der Poel senior, die geniet van het succes van zijn zoon. ‘Je bent sowieso trots op je kinderen, maar als ze dan ook nog iets bereiken in een sport die veel voor mij betekend heeft, is dat natuurlijk een droom. Tot op heden is Mathieu veel beter dan ik’, meent Adrie van der Poel.

Kuiper: 'Milaan-Sanremo ligt Van der Poel wel'

Ook aan tafel zit Hennie Kuiper. Hij was in 1985 de laatste Nederlander die Milaan-Sanremo wist te winnen. En Kuiper ziet in Van der Poel wel een opvolger. ‘Hij zou daar echt met veel plezier naartoe kwakken’, denkt Kuiper. ‘En die Turchino af in een peloton van tweehonderd man, dat ligt hem wel’, aldus Kuiper. (Foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven