Like ons!
Matthews moest zich op Zwift bewijzen aan ploeg voor deelname Milaan-Sanremo

De Klassiekers

Matthews moest zich op Zwift bewijzen aan ploeg voor deelname Milaan-Sanremo

Nog geen twee weken geleden lag Michael Matthews als gevolg van een harde val in Parijs-Nice met een barst in zijn oogkas, een gebroken tand, snijwonden in het gezicht en een hersenschudding in een Frans ziekenhuis. Zaterdag hoopt de Australiër ondanks alle tegenslag gewoon te presteren in Milaan-Sanremo.

‘Ik ben blijer dan toen ik de groene trui won in de Tour', zegt Matthews in een interview tegen Het Nieuwsblad. Hij zal de Italiaanse voorjaarsklassieker aanvangen met slechts een kleine bloeding in het rechteroog en een half weggeschoren wenkbrauw. Sinds zijn val is hij voornamelijk verzorgd door vrienden en familie. ‘Nadat ik uit het ziekenhuis werd ontslagen, wreef mijn vriendin elke dag met lauwe theezakjes over mijn gezicht. Zij heeft mij alle dagen behandeld als de beste verpleegster.'

De altijd opgewekte Australiër ziet zichzelf ook niet per definitie kansloos in San Remo. ‘Zij zijn nog aan het bekomen van de Tirreno of Parijs-Nice. Terwijl ik de voorbije week uren aan een stuk heb kunnen slapen. Ik kon toch niks anders doen.’ Matthews laat zich daarnaast nog ontvallen dat San Remo zijn 'thuiskoers' is, aangezien hij in Monaco woont.

Matthews: 'Toen de ploeg mijn wattages bekeek, waren ze ook overtuigd'

In verband met het feit dat Matthews direct na zijn val vier minuten buiten bewustzijn is geweest, wilde Sunweb echt zeker weten dat hij klaar was om op niveau te presteren. ‘Ik moest tonen dat ik klaar was. Ik zette mijn fiets op de rollen en deed mee aan een Zwift-wedstrijd in Londen. Toen de ploeg mijn wattages bekeek, waren ze ook overtuigd. Ik heb ook nergens pijn als ik fiets.’ (foto: Team Sunweb/Cor Vos)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven