Like ons!
[Update] Geen operatie nodig voor Benoot, wel spierscheuring ontdekt

De Klassiekers

[Update] Geen operatie nodig voor Benoot, wel spierscheuring ontdekt

Parijs-Roubaix 2019 was snel, intens en stressvol en dus werd er ook in deze editie veel gevallen. Onder meer Tiesj Benoot en Iljo Keisse gingen hard tegen de grond. 

Benoot, die al gevallen was en in de achtervolging reed, knalde op de ploegauto van Team Jumbo-Visma. De renner van Lotto Soudal gaf op en ging voor checks naar het ziekenhuis. Hoe hard de klap was, bleek wel uit het feit dat de achterruit van de ploegauto kapot was.

Ook Keisse haalde finish niet. De renner van Deceuninck-Quick-Step ging keihard onderuit toen hij een verkeersdrempel niet had gezien. Hij kermde van de pijn en gaf meteen op. Ook hij moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Update - 14 april 2019 (20.40 uur): Benoot breukt sleutelbeen

Tiesj Benoot ging dwars door de achterruit van de ploegleidersauto van Jumbo-Visma nadat hij, na eerdere pech in de wedstrijd, terug in het peloton probeerde te keren. In een persverklaring van Lotto-Soudal laat de ploeg weten dat zijn linker- en rechterheup flink onder de schaafwonden zitten. Daarnaast is er een breuk in zijn rechtersleutelbeen geconstateerd. De ploeg laat hierop weten dat Benoot niet tijdens de Amstel Gold Race zal kunnen starten en momenteel wacht op een verdere diagnose. 

Update - 15 april 2019 (08.05 uur) Elleboogbreuk voor Keisse

Iljo Keisse heeft zijn elleboog gebroken bij zijn zware val in Parijs-Roubaix. Dat heeft Deceuninck-Quick-Step bekendgemaakt. Het gaat volgens de ploeg om een 'complexe breuk in de linkerelleboog'. De Belg zal binnenkort geopereerd worden.

Update - 15 april 2019 (14.40 uur) Keisse geopereerd, eind april terug op de fiets

Iljo Keisse is vannacht geopereerd aan zijn elleboog na zijn val in Parijs-Roubaix. Dat heeft Deceuninck-Quick-Step bekendgemaakt. Zijn arm moet nu tien dagen in het gips. Daarna mag hij weer proberen te fietsen met een brace. Wanneer hij terugkeert in koers is onbekend.

Keisse botste op een verkeersobstakel. ‘De renner voor me ontweek het met een paar millimeter en ik kon het niet meer ontwijken en viel hard. Gelukkig maakte het veiligheidskussen de klap wat zachter, anders had het nog erger kunnen aflopen. Ik kan niet wachten om terug te keren in het peloton’, aldus Keisse, die zijn ploeggenoot Philippe Gilbert zag winnen op televisie.

Update - 16 april 2019 (09.50 uur) Geen operatie Benoot, wel spierscheuring

Tiesj Benoot hoeft niet geopereerd te worden na zijn sleutelbeenbreuk die hij opliep in Parijs-Roubaix. Wel is er een extra blessure ontdekt: een spierscheuring in zijn bovenbeen. Daarom moet hij de eerste paar weken rust houden, waarna hij pas weer op de rollen mag. (Foto: Instagram Benoot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven