Like ons!
Lefevere gelooft in Gilbert: 'Met zijn harde Ardeense kop altijd kandidaat'

De Klassiekers

Lefevere gelooft in Gilbert: 'Met zijn harde Ardeense kop altijd kandidaat'

Eerder gaf Philippe Gilbert aan af te stappen van zijn motto Strive for Five, het doel om alle vijf de monumenten te winnen. Inmiddels hoeft hij nog maar één van die vijf te winnen om zijn doel te bereiken. Patrick Lefevere gelooft erin dat het gaat gebeuren.

‘Ik herinner me nog hoe Philippe en ik de eerste keer praatten over een samenwerking in 2016. Hij: “Patrick, ik wil mijn palmares completeren en dat kan alleen in jouw ploeg. Ik wil nog Sanremo, de Ronde en Roubaix winnen.” Ik heb geantwoord: “Philippe, stop maar al met praten. Ik kan u niet betalen.” Uiteindelijk zijn we eruit geraakt via een systeem van bonussen en kijk: vandaag heeft hij de Ronde én Roubaix gewonnen’, schrijft Lefevere in zijn column voor Het Nieuwsblad.

'In een ander team had Gilbert Roubaix niet gewonnen'

‘Ik denk dat Philippe gelijk had: in een ander team was dit niet gelukt. Gisteren stonden we er weer als één ploeg. Iedereen was op afspraak. Philippe maakt het schitterend af. Philippe is een lepe en niet alleen aan de meet. Bij zijn contractverlenging in 2017 heeft hij opnieuw bonussen bedongen, dit keer voor Sanremo en Parijs-Roubaix’, aldus Lefevere.

Alleen Milaan-Sanremo ontbreekt nu nog in zijn Strive for Five. ‘Ik geloof echt dat Philippe de komende jaren ook nog Sanremo kan winnen. Waarom niet? In een lastige editie met regen en wind is hij met zijn harde Ardeense kop altijd een kandidaat.’ (Foto: Deceuninck-Quick-Step / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven