Like ons!
Lijdensweg Benoot in Roubaix: pech, val door auto en dwars door achterruit

De Klassiekers

Lijdensweg Benoot in Roubaix: pech, val door auto en dwars door achterruit

Tiesj Benoot kende een rampzalige Parijs-Roubaix. Hij raakte op achterstand door een kapot achterwiel en kwam daarna twee keer ten val. Eerst dankzij een ploegwagen van Katusha, daarna door de ploegleiderswagen van Nico Verhoeven, van Jumbo-Visma. Benoot brak zijn sleutelbeen en er wordt gevreesd voor een spierscheuring in het been.

Benoot probeerde samen met Wout van Aert, die ook meerdere onfortuinlijke momenten kende, terug te keren. ‘Op een gegeven moment zat de auto van Jumbo-Visma voor mij en plotseling gooit hij alles dicht. Ik kon niet meer reageren en ben vol tegen de kofferbak gevlogen', zegt Benoot tegen Het Nieuwsblad. Door de klap lag ook de achterruit van de auto in duizend stukjes en liep Benoot snijwonden op. Tot overmaat van ramp viel ook een motorrijder nog bovenop Benoot, die hevige pijn had.

Bij Lotto Soudal neemt men Verhoeven echter niets kwalijk. ‘Hij is meteen gestopt om zich te verontschuldigen en vragen hoe het met Tiesj was. Zoiets doe je niet expres, het is een spijtig ongeval. In Parijs-Roubaix is het zo hectisch, je moet constant links en rechts kijken, want motoren en renners passeren langs alle kanten. Nico kon geen kant op met zijn wagen en in een fractie van een seconde remde hij’, zegt ploegleider Herman Frison. Ook Benoot is vergevingsgezind voor Verhoeven, die moest remmen voor een plotselinge versmalling. ‘Hij doet het niet expres, het is de stress van Roubaix. Ik ben aan erger ontsnapt, ik had ook mijn nek kunnen breken.’ (Foto: Screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven