Like ons!
Oud-winnaar Demol: 'We gaan Politt zeker nog terugzien hier in Parijs-Roubaix'

De Klassiekers

Oud-winnaar Demol: 'We gaan Politt zeker nog terugzien hier in Parijs-Roubaix'

Ploegleider Dirk Demol is lovend over zijn renner Nils Politt, die zondag tweede eindigde in Parijs-Roubaix. Op de iconische wielerbaan in Noord-Frankrijk moest de Duitser alleen zijn meerdere erkennen in Philippe Gilbert. 'Het is geen schande om van hem te verliezen', zo oordeelt de ploegleider van Katusha-Alpecin tegenover Sporza.

De oud-winnaar van Parijs-Roubaix erkent dat de tweede plaats van Politt een prachtig resultaat is: 'Al doet het ook wel een klein beetje pijn, als je zo dichtbij de zege bent.' De Duitser was verantwoordelijk voor hét sleutelmoment in de koers door op de kasseien zijn krachten te demonstreren. Na deze versnelling was het alleen de renner van Deceuninck-Quick-Step nog die hem kon volgen.

Demol: 'Zag dit al langer in Politt'

Demol is niet verrast door de goede resultaten van zijn renner: 'Ik heb dit wel al in hem gezien. Vanaf de beloften volg ik Politt al en ik was blij dat ik na mijn overstap van Trek-Segafredo met hem mag samenwerken.' Met een derde en een vijfde plek in Harelbeke en de Ronde van Vlaanderen laat de renner van Katusha zien dat hij goed naar de tips van Demol heeft geluisterd: 'Hij is een echte prof en hij kan ook ons als ploegleiders nog wat bijbrengen.' (Foto: Instagram Politt)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven