Like ons!
De Cauwer: 'Lampaert betaalt de tol van het succes van Deceuninck-Quick-Step

De Klassiekers

De Cauwer: 'Lampaert betaalt de tol van het succes van Deceuninck-Quick-Step

José de Cauwer roemt de prestaties van Yves Lampaert dit voorjaar: 'Het was het jaar om te bewijzen en hij heeft een goede beurt gemaakt.' Ondanks deze lovende woorden kon de Belg, in tegenstelling tot veel van zijn ploeggenoeten, geen grote wedstrijd op zijn naam schrijven. In een nabeschouwing met Sporza legt de Cauwer uit waardoor dat komt.

De analist legt uit dat het moeilijk is om binnen een ploeg als Deceuninck-Quick-Step niet altijd even gemakkelijk is om als een kampioen rond te rijden: 'Hij heeft het niet kunnen afwerken, maar hij zat telkens wel mee in de finale. Helaas voor hem rijden er dan renners als Stybar en Jungels weg, waardoor Lampaert een beetje de tol van het succes betaalt.'

Ook over Philippe Gilbert is De Cauwer enthousiast: 'Hij heeft het op zijn eigen manier gedaan, zonder te kiezen voor het grote geld. Hij is naar de ploeg van Patrick Lefevere gekomen om zijn palmares uit te bouwen en dat is hem gelukt.' Volgens De Cauwer is dit te danken aan het killers-instinct van de Waal: 'Voor veel aankomende talenten is het moeilijk om net zo'n killer te worden. Win maar eens een koers.' (Foto: Deceuninck-Quick-Step / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven