Like ons!
Ploegleider Lotto Soudal 'niet happy en niet depressief' over klassiekers

De Klassiekers

Ploegleider Lotto Soudal 'niet happy en niet depressief' over klassiekers

Een derde plaats in Omloop Het Nieuwsblad voor Tim Wellens. Dichterbij de zege kwam Lotto Soudal dit jaar nog niet in de klassiekers. En dus heerst er teleurstelling. Ook ploegleider Marc Sergeant weet dat het beter moet.

‘Wij hebben het grote nadeel dat er twee Belgische ploegen zijn’, doelt Sergeant bij Het Nieuwsblad op Deceuninck-Quick-Step. ‘En die andere rijdt heel goed. Daar worden wij tegen afgezet en niet tegen ploeg X of Y, terwijl die minder presteren dan wij. Ik zal niet tegenspreken dat het beter had gekund, maar je moet erbij zeggen dat het jaar op de slechtst mogelijke manier is begonnen.’

Sergeant zag Jelle Wallays wegvallen in Argentinië en Jasper De Buyst in Parijs-Nice. En Tiesj Benoot kende ook wat pech hier en daar. ‘Ik word er niet happy van, maar ook niet depressief’, klinkt het over de resultaten. Eventuele winst had van Benoot moeten komen. ‘Winnen is gewoon moeilijk voor Tiesj. Hij is niet explosief. Tiesj moet alleen binnenkomen en dat zat er gewoon niet in. Ik zal niet zeggen dat hij niet aan de verwachtingen heeft voldaan. Hij blijft een renner met veel kwaliteit.’ (Foto: screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven