Like ons!
Mollema voelt vorm richting Amstel Gold Race: 'Misschien kan ik verrassen'

De Klassiekers

Mollema voelt vorm richting Amstel Gold Race: 'Misschien kan ik verrassen'

Bauke Mollema staat zondag aan de start van de Amstel Gold Race, maar veel kans op de zege lijkt de Nederlander niet te maken. Bovendien gebruikt de Groninger de klassieker ook deels als voorbereiding op de Giro d’Italia, waar hij zijn slag wil slaan.

‘Ik besef heel goed dat het lastig wordt een resultaat neer te zetten als je het tegen explosieve mannen als Alaphilippe, Valverde en Van der Poel opneemt. Maar ik zie deze wedstrijd niet puur als trainingskoers. Ik ga voor een goed resultaat, misschien kan ik verrassen’, zegt Mollema tegen RTV Noord. ‘Ik had geen super voorseizoen, maar ik voel de laatste twee dagen wel dat de vorm er weer aan zit te komen.’

Mollema: 'Dopinggeval Pantano viel rauw op mijn dak'

Ook kreeg Mollema te maken met een dopinggeval binnen de ploeg. Jarlinson Pantano testte positief op EPO. ‘Dat was wel even schrikken, echt bizar. Ik had dit nooit verwacht en dat valt dan wel rauw op je dak.’ En daarbij komt dat Trek-Segafredo al een ondermaats voorjaar achter de rug heeft. ‘Dan helpt dit niet, maar helaas heb je dat soort dingen niet in eigen hand.’ (Foto: Trek-Segafredo)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven