Like ons!
Poels mag hopen op kopmanschap in Giro: 'Hangt af van beslissing rondom Froome'

Giro d'Italia

Poels mag hopen op kopmanschap in Giro: 'Hangt af van beslissing rondom Froome'

Wout Poels heeft nog steeds de ambitie om Team Sky een keer te leiden in een grote ronde. De Nederlander is de afgelopen jaren vooral meesterknecht voor Chris Froome, maar zelf is hij ook in staat een geweldig klassement te rijden.

‘Ik ben op een leeftijd dat het tijd wordt. Ik denk dat ik daar wel klaar voor ben. Ik eindigde afgelopen seizoen zesde in de Vuelta, als knecht, dus dat gaf veel zelfvertrouwen’, zegt Poels tegen NUSport. ‘Bij de meeste ploegen zou dat een topprestatie zijn, maar bij Team Sky liggen de kaarten wat anders.’

En dus is het afwachten wat er met Froome gebeurt. Mocht deze geschorst worden, zou Poels zomaar eens als kopman naar de Giro kunnen gaan. ‘We hebben nog geen beslissing genomen over de Giro. Of ik daar als kopman of meesterknecht naartoe ga, hangt af van de beslissing rondom Froome.’ Het lijkt er in ieder geval op dat het één van die twee rollen wordt.

Op 6 februari start de eerste etappe van de Dubai Tour. Bij Zweeler begint dan ook het Wielerjaarspel eerste periode. Je kunt minimaal 750 euro aan prijzen verdienen. De eerste prijs is minimaal 130 euro. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven