Like ons!
Meintjes: 'De Tour is heel stressvol en in de Giro hoef je daar minder mee te dealen'

Giro d'Italia

Meintjes: 'De Tour is heel stressvol en in de Giro hoef je daar minder mee te dealen'

Louis Meintjes is terug bij de ploeg waar het voor hem allemaal begon. De Zuid-Afrikaan verliet 'zijn' Team Dimension Data (toen nog MTN - Qhubeka) in 2016 voor Lampre en vorig jaar kwam hij uit voor UAE Emirates. Bij Dimension Data wil hij in de Giro vlammen.

'Het gaat goed tot dusverre', vertelt Meintjes in gesprek met Cyclingnews. 'Ik denk dat het altijd het plan is geweest om terug te komen. Ik voel me hier op mijn gemak en alle support uit Zuid-Afrika maakt mij trots. Het is mijn 'thuis-team'. Het was jammer om de ploeg te verlaten, maar ik was ook blij om nieuwe dingen te leren. Ik heb veel geleerd en ik heb zelfvertrouwen opgedaan. Ik heb er geen spijt, maar het is mooi om terug te zijn en om onderdeel uit te maken van dit project.'

Na de Ronde van de Algarve rijdt Meintjes de Tirreno-Adriatico, de Ronde van Catalonië, Tour de Alps en vervolgens de Giro d’Italia. Hij slaat in 2018 bewust de Tour over. 'De Tour heeft een gevaarlijke eerste week. Ik denk dat het lastig is voor een renner zoals ik om het dit jaar goed te doen in de Tour', vertelt de renner, die in Italië stappen hoopt te maken als klassementsrenner. 'Ervaring helpt en hopelijk kan ik mezelf ontwikkelen. De Tour is heel stressvol en in de Giro hoef je daar minder mee te dealen.' (foto: Twitter)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven