Like ons!

Giro d'Italia

Dennis wil Dumoulin achterna in Giro: 'Hij was niet mager en toch de sterkste van allemaal'

Rohan Dennis heeft grootse plannen voor 2018. De tijdrijder van BMC wil zijn ambities als klassementsrenner eindelijk kracht bijzetten met een goede klassering in de Giro d'Italia. Tom Dumoulin, je bent gewaarschuwd.

Dennis, die de afgelopen jaren vooral uitblonk in tijdritten, reed zes keer een grote ronde, maar haalde maar twee keer de eindstreep. In 2014 werd hij 84e in de Vuelta en in 2015 101e in de Tour. Aan de Giro deed hij één keer eerder mee, maar vorig jaar gaf hij op na een val. Zelf wijst hij naar de vele tegenslagen in de laatste jaren. Buiten die val in de Giro viel hij ook in de tijdrit op het WK in Bergen. Op de Olympische Spelen had hij in de tijdrit materiaalpech.

'Ik heb de afgelopen drie jaar niet veel geluk gehad. In alle tijdritten gaat het goed, maar als het WK of de Olympische Spelen komen, krijg ik een lekke band of val ik. Ik moet gewoon doorgaan en zorgen dat het niet weer gebeurt. En wat buiten jouw macht ligt, ligt buiten jouw macht', vertelt Dennis, die zichzelf langzaam omturnt tot ronderenner, aan Cyclingnews. 'Vorig jaar waren mijn tijdritten beter, terwijl ik er minder voor deed. Ik hoop dat het op de lange termijn geen consequenties heeft.'

Dennis kijkt graag naar Tom Dumoulin, die hetzelfde pad bewandelde, alleen dan wat sneller. Bij BMC kreeg en krijgt hij alle ruimte om een andere renner te worden. 'Ik ben nog niet zoveel afgevallen als dat Dumoulin deed vorig jaar, al zag hij er niet dun uit in de Giro. Hij was niet mager en toch de sterkste van allemaal. Ik denk niet dat het belangrijkste is om jezelf er ziek uit te laten zien, je moet ook sterk zijn, helemaal in de Giro waar het koud kan zijn.'

In de Giro kan hij bij winst in de proloog een primeur beleven: in alle grote rondes de leiderstrui dragen. Toch wil hij vooral een keer tot het einde goed zijn. 'Ik wil top-10 rijden, top-5 is heel ambitieus. Als alles goed gaat en ik heb wat geluk, dan is dat een mogelijkheid, maar ik moet vooral op de kleine dingen letten. Ik wil finishen en een goede derde week rijden, dat zou al een hele stap zijn.' (foto: Chris Auld Photography)

Het Voorjaarsklassiekerspel van Zweeler: Maak kans op 6.500 euro aan prijzen. Klik hier om je meteen te registreren!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven