Like ons!
Lappartient denkt niet dat zaak-Froome voor Giro is opgelost: 'Heel wat technische aspecten'

Giro d'Italia

Lappartient denkt niet dat zaak-Froome voor Giro is opgelost: 'Heel wat technische aspecten'

David Lappartient heeft er een hard hoofd in dat de zaak rond Chris Froome nog voor de Giro d'Italia zal worden opgelost. De UCI-baas herhaalt nog maar eens dat de zaak erg gecompliceerd is.

'Ik hoop dat ik zo snel mogelijk kan zeggen ′vóór de Giro’, maar ik verwacht het niet en ik weet niet zeker of het zelfs mogelijk is', vertelt de Fransman aan La Gazzetta dello Sport. 'We zijn druk bezig, maar er zitten heel wat technische aspecten in de zaak. Dat is niet eenvoudig en kost tijd. Ik kan begrijpen dat de fans snel resultaat willen, maar in het belang van de geloofwaardigheid van onze sport moet de UCI exacte procedures volgen.'

Op dit moment ligt de zaak, waarin moet worden aangetoond waarom Froome een te hoge Salbutamol-waarde in zijn urine had tijdens de Vuelta, bij het anti-doping-tribunaal van de UCI zelf. 'Daar zitten op dit moment onze advocaten met die van de renner te discussiëren. Beide partijen hebben sterke advocaten en deze zaak is veel ingewikkelder dan een andere.' (foto: Twitter Froome)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven