Like ons!
Van Winden kan Giro vergeten na val: 'Ik heb hier zó lang naartoe gewerkt'

Giro d'Italia

Van Winden kan Giro vergeten na val: 'Ik heb hier zó lang naartoe gewerkt'

De Nederlander Dennis van Winden zal niet in actie komen in de Giro d’Italia. Dat weet Cyclingnews, dat de selectie van Israel Cycling Academy lospeuterde bij de ploeg. Van Winden zette zichzelf dit seizoen op de kaart met een lange ontsnapping in Milaan-Sanremo.

De man uit Delft kwam echter ten val in de Brabantse Pijl en is daarom niet in staat zich voor te bereiden op de Giro. Hij stond wel op de longlist voor de ‘thuisploeg’, - de Giro start in Jeruzalem- maar door die ambitie kan een streep vanwege een knieblessure.

‘Het is een vervelende periode voor me, want ik heb heel lang naar de Giro toegewerkt’, zegt Van Winden. ‘Ik neem even rust en zal dan op hoogtestage gaan, zodat ik sterker terugkom.’ Israel Cycling Academy gaat met Guillaume Boivin, Ben Hermans, Krists Neilands en Rubén Plaza naar de Giro. Daar moeten nog enkele namen aan worden toegevoegd. (Foto: Dennis van Winden social media)

Longlist Israel Cycling Academy: Edwin Avila, Zak Dempster, Nathan Earle, Sondre Holst Enger, August Jensen, Guy Niv, Guy Sagiv, Kristian Sbaragli, Daniel Turek

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven